FAQ: Hosting

1Waar zijn jullie servers gelegen en hoe is de infrastructuur?
Al de SMIS servers zijn gelegen in DCO2 - Oostkamp, Belgium, een deel van Europa's beste breedband infrastructuren. Het data center is uitermate veilig en conform de Telecommunications Centers standaarden. Al de servers in het data center zijn verbonden met 2 stroom toevoeren, Uninterruptible Power Supply's en diesel generators.
2Hoe zijn jullie servers verbonden?
Onze servers zijn met een 1 GBit NIC uplink aangesloten aan een backbone die met een gigabit connectie aangesloten is aan het internet (Proximus, Colt, Interroute, ...).
3Wat is de uptime van jullie servers?
Gebaseerd op historische feiten zijn onze servers en hun stroom toevoeren 99,9% van de tijd online. SMIS doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat onze servers de beste hardware en software bezitten om het risico op downtime te minimaliseren.
4In welke mate worden jullie servers 'gemonitord'?
We monitoren onze servers zeer nauwgezet en houden geschiedenissen bij van alle soorten trafiek, patronen, enige vorm van portscanning en e-mail spamming. Overtredingen tegen onze algemene voorwaarden die u hier of onderaan de website kan vinden zullen resulteren in een onmiddellijke suspensie van uw account.
5Wat gebeurt er als ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord vergeten ben?
Wij hebben geen weet van uw wachtwoord. Daarom zullen wij manueel uw identiteit moeten verifiëren om zo u een nieuw wachtwoord te kunnen geven. Dit kan echter wel enige tijd duren en we raden u aan om uw gebruikersnaam en wachtwoord op een veilige plaats te bewaren.
6Heeft SMIS toegang tot mijn bestanden in mijn account?
Nee. Vermits wij niet in het bezit zijn van uw wachtwoord kunnen wij niet aan uw bestanden in uw account. Wij houden echter wel nauwgezet toezicht om overtredingen tegen onze algemene voorwaarden op het spoor te komen. Indien we klachten ontvangen zullen we deze echter wel onderzoeken.
7Wat is de minimum contract lengte?
De minimum contract lengte is 1 jaar tenzij anders overeengekomen. Opzeggen van uw contract dient 3 maand voor de vervaldatum schriftelijk meegedeeld te worden.
8Kan ik zelf een pakket samenstellen?
Neen. Dit is niet mogelijk.
9Kan ik gebruik maken van SSH?
Ja, enkel op aanvraag en mits motivering.
10Staat er enige vorm van reclame op mijn webruimte?
Nee. In tegenstelling tot gratis webhosting is onze hosting volledig reclamevrij.
11Wat zijn de betaalmogelijkheden?
Wij aanvaarden betalingen via overschrijving.
12Hoe kan ik jullie bereiken in geval van nood?
Dit kan op het telefoonnummer +32 (0) 472 374 858. We vragen vriendelijk hier geen misbruik van te maken. Bij misbruik zal u extra kosten moeten betalen.
13Is er een domeinnaam inbegrepen in mijn hostingpakket?
Ja. Bij ieder hostingpakket is 1 gratis .be domeinnaam inbegrepen. Andere domeinnamen tegen meerprijs.
14Kan ik een bestelling annuleren?
Ja, dit kan indien de betaling nog niet gebeurd is en binnen een periode van 7 dagen na het plaatsen van de bestelling. Na deze periode is het annuleren van een bestelling niet meer mogelijk.
15Welk controlpanel gebruiken jullie?
Wij werken met DirectAdmin, omwille van de eenvoud en snelheid van dit controlpanel. Een demo van ons controlpanel kan je hier vinden. Username: demo_user Password: demo

FAQ: Domeinnamen

1Kan ik een domeinnaam koppelen via nameservers?
Ja, dit kan indien u zelf de nameservers van de domeinnaam wijzigt naar die van ons:
ns1.smis.be - 185.104.28.19 - 2a06:2ec0:1::10
ns2.smis.be - 46.101.179.64 - 2a03:b0c0:3:d0::116:2001
ns3.smis.be - 178.62.208.8 - 2a03:b0c0:2:d0::57:1001
2Kan ik een domeinnaam transferen naar jullie?
Ja, een transfer kan indien u de huidig eigenaar bent van die domeinnaam en de licentiegegevens correct zijn. In sommige gevallen hebt u ook een transfercode nodig.
3Welke gegevens hebben jullie nodig voor een registratie?
De enige gegevens voor de registratie van een domeinnaam zijn: Voornaam, Familienaam, Firmanaam (indien van toepassing), Adres, Postcode, Gemeente, Telefoonnummer en E-mailadres.
4Wat is de minimum registratieperiode?
De minimum registratieperiode is 1 jaar.